Paralimpia 2016 – Négy sportágban bemutatkoznak a magyarok csütörtökön

Négy sportágban mutatkoznak be a magyarok a riói paralimpia első, csütörtöki versenynapján.

A hatfős asztalitenisz-válogatott tagjai közül mindenki asztalhoz áll a nyitónapon: Csonka András, Zborai Gyula és Arlóy Zsófia az S8-as, Berecki Dezső az S9-es, a kerekesszékes Major Endre az S1-es kategóriában, míg Pálos Péter az S11-es kategória címvédőjeként kezdi meg a csoportmérkőzéseket. Csonka és Arlóy két-két meccset is játszik csütörtökön. A csoportokból az első két-két helyezett jut majd tovább.
Az uszodában Illés Fanni (S6) és Kézdi Réka (S5) lesz az első a magyarok közül: előbbi 100 méter háton, utóbbi 200 méter gyorson úszik az előfutamban, majd siker esetén este a döntőben.
A 47 éves székelyudvarhelyi születésű látássérült kerékpáros, Butu Arnold Csaba, aki Pekingben még román színekben indult, az egyetlen kerekes a magyar csapatban. Első száma – pilótájával, Garamszegi Lászlóval – a 4000 méteres üldözéses verseny lesz az Olimpiai Velodrómban. A selejtezőt magyar idő szerint délután rendezik, a fináléra késő este kerül sor.
Az erőemelőknél nincsenek előcsatározások, a sportolók egyből a döntőben bizonyíthatnak: a magyarok közül elsőként a 49 kilós kategóriában érdekelt Tunkel Nándor szerepel. A törpenövésű zalaigricei sportoló célja, hogy megjavítsa 157 kilós egyéni legjobbját.

paralimpia-2016-magyar-csapat

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .