Rio 2016 – A brit sportolók többsége kihagyja a megnyitót

A legtöbb brit sportoló kihagyja a Rio de Janeiró-i olimpia pénteki megnyitóját.

rio2016    “Meglehetőségen kis delegáció fog felvonulni részünkről. Akkor még sokan Belo Horizontéban lesznek, néhányan pedig a megnyitó után 24 vagy 48 órával versenyeznek” – mondta Bill Sweeney, a Brit Olimpiai Bizottság (BOA) elnöke hétfőn.
Hozzátette: a 366 fős küldöttségből körülbelül 55-en vesznek részt a nyitóeseményen a Maracana Stadionban, ami szerinte “eléggé kis létszám, de a versenyek az elsődlegesek.”
A britek csapatvezetője, Mark England elmondta: 47 éremnél többet akarnak szerezni, vagyis szeretnék felülmúlni a 2008-as, pekingi eredményüket.
Az ausztrálok már korábban bejelentették, hogy 410 sportolójuk körülbelül kétharmada távol marad a megnyitótól. Kitty Chiller csapatvezető elárulta, hogy az olimpiai faluban maradó versenyzőik más nemzetek képviselőivel együtt “alternatív nyitóünnepséget” szerveznek maguknak.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .