Rio 2016 – Elbocsátották a riói doppinglabor vezetőjét

Elbocsátották Marco Aurelio Kleint, a Rio de Janeiró-i doppinglabor vezetőjét, miután a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) felfüggesztette az intézmény működési engedélyét.Nehéz és nehezebb csoportok – Vélemények a sorsolás után

A Brazil Doppingellenőrző Hatóság (ABCD) pénteki közleménye szerint Kleint az 1992-es barcelonai olimpia cselgáncsbajnoka, a 65 kilogrammos súlycsoportban aranyérmes Rogerio Sampaio váltja.
A WADA múlt pénteken azért függesztette fel a labor engedélyét, mert nem felelt meg bizonyos szabványoknak. Amennyiben a szankciót nem oldják fel, az augusztusi olimpián és a szeptemberi paralimpián levett mintákat máshol ellenőrzik majd. Ugyanakkor Sampaio várhatóan a jövő héten találkozik a WADA illetékeseivel, és tárgyalásaik során igyekszik elérni, hogy az intézmény újra működhessen.
A labort a 2014-es labdarúgó-világbajnokság idején is felfüggesztették, majd tavaly tavasszal visszakapta engedélyét. A WADA novemberben az ABCD-t megfigyelési listára tette, és március közepéig adott haladékot az előírások teljesítésére. Tavasszal a brazilok bejelentették, hogy minden feltételt teljesítettek a határidőig, így a labor működése biztosított az olimpia alatt, a múlt héten azonban a WADA működési hibák miatt mégis a felfüggesztés mellett foglalt állást.

 


Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .