Rio 2016 – Elégedettek az edzéskörülményekkel a magyar tornászok

A tornász Hidvégi Vid és Kovács Zsófia elégedett a pénteken kezdődő Rio de Janeiró-i olimpia edzéskörülményeivel.

hidvegi_vid   “Minden rendben van, sikerült az átállás, az edzések jól mennek. A falu nem tökéletes, nekem az ételek nem jönnek be annyira, pedig nagy a választék, de összességében nincs okom panaszra” – nyilatkozta a magyar szövetség sajtóközleményében a 2012-es londoni olimpián lólengésben nyolcadik Hidvégi Vid.
Hozzátette: az edzéskörülményekkel elégedett, naponta kétszer gyakorol, a többi idejét pihenésre fordítja. Úgy vélte fizikálisan jó formában van és a mostani mentális állapotát kell majd átmentenie a versenyre.
Az élete első olimpiájára készülő 16 éves Kovács Zsófia kiemelte, hogy “az edzések nagyon jól mennek, a szerekkel minden rendben”.
Az Európa-bajnoki ötödik helyezett Kovács edzője, Trenka János elmondta, hogy a magyar tornászküldöttség tagjai már hozzászoktak a környezethez és nagyon jól érzik magukat, az átállással senkinek nem volt problémája. Megjegyezte: az edzőcsarnok – ami tulajdonképpen egy sátor – padlója nagyon jó és a szerek is kiválóak, de hétfőn már a versenyhelyszínen lévő melegítőteremben készülhettek.
Hidvégi szerdán, Kovács pedig csütörtökön vesz részt a pódiumedzésen. A férfiak szombaton, a nők vasárnap mutatják be gyakorlatukat a selejtezőben, a szerenkénti döntőket pedig jövő hét vasárnap rendezik.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .