Rio 2016 – Hidvégi Vid szerint nehéz lesz döntőbe jutnia lólengésben

Hidvégi Vid arra számít, hogy nehéz lesz bejutnia a nyolcfős döntőbe lólengésben, s a selejtezőben valószínűleg az alacsonyabb kiinduló pontszámú gyakorlatával vesz majd részt a pénteken kezdődő riói olimpián.

hidvegi_vid

A négy évvel ezelőtti londoni játékokon a szer fináléjában nyolcadik tornász az olimpia hivatalos weboldalának nyilatkozva azt mondta, már nem is emlékszik arra, hogy 2012-ben mi történt a brit fővárosban.
“Nagyon jó felkészülésen vagyunk túl, az előző ötkarikás verseny már a múlté, nem is emlékszem rá” – jelentette ki Hidvégi, aki a londoni döntőben hibázott, s gyakorlata közben leesett a lóról.
“Rióra két gyakorlattal készültem, az egyik könnyebb, a másik nehezebb, lehetséges, hogy a selejtezőben a könnyebbel szerepelek majd” – nyilatkozta a 29 éves tornász, aki a fináléra még nem gondol: “Ha sikerül döntőbe jutnom, akkor majd meglátjuk, hogy ott mi történik. Lólengésben nem lesz könnyű a legjobb nyolc közé kerülni.”
A lólengés selejtezőjét szombaton, a döntőt augusztus 14-én rendezik.
Hidvégi mellett még egy magyar tornász, Kovács Zsófia versenyez Rio de Janeiróban.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .