Rio 2016 – Javult a vízminőség a vitorlásversenyek helyszínén

Egy erős áramlásnak köszönhetően sokat javult a riói olimpiai vitorlás versenyhelyszíne, a Guanabara-öböl vízminősége, így a szervezők szerint már egyáltalán nem kell egészségi kockázatokkal számolni.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 1. Szeméthalom a Guanabara-öbölben a Fundao sziget partjainál Rio de Janeiróban 2016. augusztus 1-jén, négy nappal a riói nyári olimpia kezdete elõtt. (MTI/EPA/Marcelo Sayao)

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 1.
Szeméthalom a Guanabara-öbölben a Fundao sziget partjainál Rio de Janeiróban 2016. augusztus 1-jén, négy nappal a riói nyári olimpia kezdete elõtt. (MTI/EPA/Marcelo Sayao)

Ezt a legutóbbi vízminőségi teszt is megerősítette. Az öbölbe engedett tisztítatlan szennyvíz és a felszínen úszó sok szemét miatt voltak korábban aggodalmak, de több olimpiai csapat is megerősítette, hogy valóban javult a helyzet. A javulásban az áramlás mellett nagy szerepet játszik a Marina da Glorián – a vitorlásversenyek rajtjánál – elhelyezett tisztítóberendezés. A vízben úszó szemetet tíz úgynevezett tisztítóhajóval próbálják eltávolítani.
A vitorlás versenyek hétfőn kezdődnek Rióban a Dicsőség Jachtkikötőben. Az elmúlt két olimpiához képest nagyobb létszámú magyar vitorlázó csapatot Vadnai Benjámin (Laser Standard), Berecz Zsombor (Finndingi), Érdi Mária (Laser Radial), valamint a szörfös Gádorfalvi Áron és Cholnoky Sára alkotja.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .