Rio 2016 – Lobincev és Morozov a CAS-hoz fordult

Két orosz úszó, Vlagyimir Morozov és Nyikita Lobincev fellebbezést nyújtott be a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), azt szeretnék elérni, hogy indulhassanak a jövő pénteken kezdődő riói olimpián.

KAZAN, RUSSIA - AUGUST 08: Vladimir Morozov of Russia competes in the Men's 50m Backstroke heats on day fifteen of the 16th FINA World Championships at the Kazan Arena on August 8, 2015 in Kazan, Russia. (Photo by Streeter Lecka/Getty Images)

Ez lesz a CAS ad hoc-bizottságának első esete a játékokon.
Mindkét sportolótól hétfőn tagadta meg az ötkarikás részvételi jogot a vizes sportokat tömörítő világszövetség, a FINA, miután vasárnap a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a szakszövetségekre bízta annak eldöntését, engedik-e indulni orosz versenyzőiket Rióban.
Közben kiderült, hogy az olimpiai és világbajnoki érmes Lobincev megbukott egy júniusi doppingvizsgálaton. A SwimVortex című szaklap szombati beszámolója szerint a pozitív mintát meldoniummal, vagyis azzal a szerrel szolgáltatta, amely idén január elsejétől szerepel a WADA, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tiltólistáján.
Lobincev és Morozov neve is szerepel a WADA bő egy hete nyilvánosságra hozott jelentésében, amely a 2014-es szocsi téli olimpiáról lefolytatott vizsgálat nyomán államilag irányított doppingolással vádolta meg Oroszországot. A FINA elnöksége úgy döntött, hogy a WADA-jelentésben nevesített orosz úszókat nem engedi indulni Rióban.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .