Rio 2016 – Megérkezett a láng Rio de Janeiróba

Helyi idő szerint szerdán reggel megérkezett az olimpiai láng a pénteken kezdődő XXXI. nyári játékok városába, Rio de Janeiróba.

epa05288645 Brazilian Women's Volleyball Beijing 2008 and London 2012 Olympic Games gold medal winner Fabiana Claudino raises the Olympic flame during a ceremony at the Planalto Presidential Palace in Brasilia, Brasil, 03 May 2016. The Olympic flame arrived to Brazil kicking off a three-month torch relay throughout the country that will finish at the Maracana stadium on 05 August 2016 with the opening ceremony of the Rio 2016 Olympic Games. EPA/Fernando Bizerra Jr.

A Guanabara-öböl másik partjáról, Niteroiból a haditengerészeti iskola hajója vitte a lángot Rióba, ahol Eduardo Paes polgármester fogadta.
Az utolsó kilométereken számos híresség is viszi az olimpiai lángot, szerdától péntekig több mint 600 brazil futhat majd a fáklyával az olimpia városán át vezető 90 kilométeres szakaszon.
A program egyik csúcspontja csütörtökön este lesz, ekkor futnak vele a Copacabana strand mentén. Pénteken reggel viszik a Megváltó Krisztus-szoborhoz a Corcovado-hegy tetejére, majd a város másik szimbólumának számító Cukorsüveg-hegyre. Aznap este pedig a 325 brazil várost érintő, 10 ezer kilométeres útjának végén megérkezik a Maracana Stadionba.
Az olimpiák nagy titka mindig, hogy ki fut a lánggal utolsónak, a kiválasztottal együtt 12 494-en lesznek, akik vihették a fáklyát. A Maracana Stadionban a megnyitó csúcspontjaként lobban majd fel a láng, amely augusztus 21-ig, az olimpia végéig fog égni. A futball-legenda Pelé sajtóhírek szerint azt mondta: felkérték, hogy ő gyújtsa meg a lángot.
Az olimpiai láng útvonalát kiemelten biztosítják.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Tags: 

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .