Rio 2016 – Obama egységesebb Egyesült Államokat vár az olimpiától

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke azt reméli, hogy a riói olimpiai játékok nagyobb egységbe forrasztja az amerikai nemzetet.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6. Michael Phelps tizennyolcszoros olimpiai bajnok amerikai úszó viszi csapata zászlaját a bevonulás közben a XXXI. nyári olimpiai játékok megnyitóünnepségén a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban 2016. augusztus 5-én. (MTI/AP/ Matt Slocum)

Obama szerint az ország sikerei arra emlékeztethetik a világot, hogy egy “bevándorlók alkotta nemzet” a sokszínűségből meríthet erőt. Az elnök heti rádióbeszédében kiemelte, hogy a rióban versenyző első amerikai sportoló egy vívó, aki egy hidzsábban, a muszlim nők haját eltakaró ruhadarabban lépett pástra.
Az elnök szerint az amerikai előválasztási kampányban erősen megosztott országnak szüksége van arra, hogy valami végre az egység irányába mutasson. Szerinte a békés versengésben a sportszerűség révén a riválisok is megértik egymást, és a közös emberi értékek kerülnek előtérbe.
Barack Obama kiemelte, nem lehet elég büszke az amerikai sportolókra és reméli, hogy minél több aranyéremmel térnek majd haza.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .