Rio 2016 – Tátrai Miklós 42. légpisztolyban

Tátrai Miklós 567 körrel a 42. helyen végzett férfi légpisztolyban szombaton, a riói olimpia első versenynapján.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 4. Tátrai Miklós sportlövõ edz a Rio de Janeiró-i Olimpiai Sportlövõközpontban 2016. augusztus 4-én, egy nappal a riói nyári olimpia kezdete elõtt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A zalaegerszegi, ötkarikás újonc versenyzőről Győrik Csaba szövetségi kapitány előzetesen azt mondta, hogy 578 kör már jó eredmény lenne tőle, ettől azonban ezúttal messze elmaradt a győri légfegyveres Európa-bajnokságon ötödik sportlövő.
A 60 lövéses alapversenyben Tátrai már az elején elég hullámzóan lőtt, egy ideig belső tizesek és kilencesek váltották egymást a lőtáblán, tizedikre viszont csak nyolcast talált. Látszott, hogy a magyar lövő kissé ideges, s próbálja nyugtatni magát, a nagy hiba azonban csak tovább nehezítette helyzetét. A folytatásban voltak ugyan jó periódusai, ám továbbra is hiányzott a kiegyensúlyozottság a teljesítményéből, két-három jó lövést követően rendre jött egy kilences, így “féltávnál”, 30 lövés után mindössze 284 körrel állt, s a finálés reményei már ekkor szertefoszlottak. A 29 éves sportoló verseny közben kétszer is kiment edzőjéhez, hogy átbeszéljék az addig tapasztaltakat, de ezek után sem lett stabilabb, s végül 567 körrel a 46 fős mezőny hátsó részében végzett.
“Elizgultam, ennyi történt” – mondta kevéssel a verseny után az MTI-nek Tátrai Miklós, aki szerdán szabadpisztolyban szerepel majd. – “Természetesen nem vagyok elégedett, ennél sokkal jobbat szerettem volna lőni, de nem is keseredek el, nem megyek ezért a falnak. Megvannak a tanulságai a mostani versenynek, le kell szűrni ezeket és menni tovább.”
Szombaton korábban Miskolczi Julianna 22. lett légpuskában. Vasárnap női légpisztolyban Tobai-Sike Renáta és Egri Viktória képviseli a magyar színeket az Olimpiai Sportlövő Központban.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .