Rio 2016 – Ungvári ott van a legjobb 16 között

A 73 kg-os Ungvári Miklós megnyerte első mérkőzését, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe hétfőn a riói olimpia cselgáncstornáján.

Ungvári Miklós

A londoni olimpián 66 kg-ban ezüstérmes magyar dzsúdós az idei Eb-n 17. Nuno Saraivával kezdett. A bíró fél perc elteltével megintette a 35 éves Ungvárit, akit azonban ez nem zavart meg, türelmesen kereste a fogás lehetőségét a nála 13 évvel fiatalabb portugállal szemben. Előbb egy hosszú, de eredménytelen földharc következett, majd jukót érően vitte le ellenfelét. Ungvári továbbra is kezdeményezőbb maradt, folyamatosan leszorításokkal próbálkozott. Egy ilyen során – bár az idő már lejárt – végigvihette az akciót, amiért vazaarit kapott.
Ungvári – akárcsak négy éve – jelezte, hogy csak a verseny végén kíván nyilatkozni.
A ceglédi versenyző a 16 között a holland Dex Elmonddal találkozik, aki első meccsén vazaarival verte az üzbég Mirali Saripovot. Ungvári 4-3-ra vezet kettejük különpárharcában.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .