2020 legjobb karatésai: Hárspataki Gábor és Baranyi Zsófia

Hárspataki Gábort és Baranyi Zsófiát választotta 2020 legjobb hazai férfi, illetve női karate versenyzőjének a Magyar Karate Szakszövetség. A két MTK-s kiválóság közül a többszörös Eb-érmes, Európa Játékok bronzérmes Hárspataki Gábor immár harmadik alkalommal nyerte el a kitüntető címet, míg az U21-es Európa-bajnok Baranyi Zsófia első ízben érdemelte ki az év sportolója titulust.

Hárspataki Gábor a 2019-es Európa Játékokon (fotó: Szalmás Péter/MOB)

A koronavírus járvány sújtotta 2020-as esztendőben a jövő évi tokiói olimpiai részvételre pályázó Hárspataki Gábor legnagyobb sikere az volt, amikor még az általános lezárásokat és a versenyek felfüggesztését megelőzően bronzérmet nyert a 75 kg-os súlycsoportban a salzburgi Karate1 Premier League versenyen. A 88 ország részvételével lebonyolított ausztriai viadal az ötkarikás játékok pontszerző sorozatának egyik állomása volt.

Baranyi Zsófia az Eb-dobogó legmagasabb fokán (fotó: fotobp)

A nőknél Baranyi Zsófia azzal lett az év legjobbja, hogy a februárban Budapesten nagy sikerrel megrendezett kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságon aranyérmet nyert. A korábban a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát is megjárt MTK-s tehetség az Eb-n öt győzelmet követően állhatott fel a dobogó tetejére az U21-es nők 55 kg-os súlycsoportjában.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .