A hatodik helyet szerezte meg a kvalifikáción Herczig Norbert

A kvalifikációval csütörtökön délután kezdetét vette az idei második Rally Európa-bajnoki futam a Kanári-szigeteken, ahol a MOL Racing Team két versenyzője Herczig Norbert és Ferencz Ramón is rajthoz állnak. A magyar páros az előkelő hatodik helyet szerezte meg a több mint 20 R5-ös versenyautót felsorakoztató mezőnyben.

 

A Rally Európa-bajnokságon a kvalifikáció eredményeinek megfelelő sorrendben választhatnak a pilóták rajtpozíciót.

„A 10. rajtpozíciót választottam, úgy voltam vele, hogy valahol 5. és 15. között szeretnék választani és ez a szám még szabad volt.” – kezdte Herczig Norbert.

„Egy aszfaltos versenyen kisebb jelentősége van a rajtpozíciónak mint egy murvás viadalon, de azért a féktávokon számíthat, hogy előttem néhányan már felgumizzák az aszfaltot.” – tette hozzá a MOL Racing Team pilótája, akinek 16 gyorsasági szakaszt, több mint 200 km-t kell megtennie Volkswagen Polo GTI R5 versenyautójával.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS

Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .