Hatvan fő körüli lehet az idei Világjátékok-csapat

Jelenleg 53 fős a magyar Világjátékok-csapat, de az előttünk álló hetekben további sportolók szerezhetnek indulási jogot Wroclawba – derült ki a Sportexpresszben. A TrendFM-en hallható rádiósműsorban erről a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, dr. Mészáros János beszélt.

 

„Zajlanak az akkreditálások, jelenlegi állás szerint 10 sportágban lesz magyar induló a nem olimpiai sportágak világversenyén júliusban. Bízom benne, hogy az előző játékokhoz hasonlóan a 2017-es játékokon is eredményesek leszünk” – mondta a sportvezető.

Azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Legutóbb Kolumbiában rendezték meg a nem olimpiai sportágak világversenyét, idén pedig a lengyelországi Wroclaw lesz a házigazda július 20. és 30. között.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .