Junior uszonyosúszó-vb: Hat magyar világbajnoki cím!

Hat aranyérmet szereztek a magyarok az oroszországi junior uszonyosúszó világbajnokságon!

 

A Tomszkban megrendezett világversenyen Hamlin Dorothy duplázott, miután megnyerte a 400 méteres uszonyos gyorsúszást, majd 200 méteren sem talált legyőzőre. Nem érte be egy aranyéremmel Szabó Anita és Mozsár Alex sem. Szabó az 50 és a 100 méteres uszonyos gyors döntőjében, Mozsár pedig a 400 méteres búvárúszás, és a 400 méteres felszíni úszás fináléjában nyert – tudtuk meg Miklós Adrienntől, a Magyar Búvár Szakszövetség főtitkárától.

Az aranyakon túl további négy ezüstérmet gyűjtött be a magyar küldöttség: Hamlin Dorothy (100 m. uszonyos gyors), Stadler Bence (400 m. uszonyos gyors), Stadler Csenge (200 m. uszonyos gyors) állhatott fel a dobogó második fokára, akárcsak a Hamlin Dorothy, Szabó Anita, Kocsis Marcell, Fazekas András a 4×100 méteres vegyesváltó.

Az oroszországi junior uszonyosúszó világbajnokságon is kiderült, hogy Magyarországon az utánpótlás biztos kezekben van ebben a sportágban, és többen vannak, akik Senánszky Petra, vagy éppen Kanyó Dénes nyomdokaiba léphetnek. Az uszonyosok – minden korosztályban – rendre jól szerepelnek a világversenyeken. Legutóbb a wroclawi Világjátékokon a magyar sportolók ebben a sportágban három aranyat, két ezüstöt, és egy bronzot nyertek.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .