Két magyar bajnoki címet nyert a Világjátékok-kvótás szumós 

Makai Erika két magyar bajnoki címmel hangolódott a Világjátékokra. A magyar szumós a dorogi magyar bajnokságon megnyerte a nehézsúly küzdelmeit, emellett az open kategóriában sem talált legyőzőre.

 

„Azt hiszem, hogy a tűz újra lángra lobbant bennem. Bár még a felkészülés elején járok, de ezek a magyar bajnoki címek úgy gondolom, hogy sok erőt adnak majd nekem” – mondta a civilben postásként dolgozó és sajtkészítéssel is foglalkozó Makai Erika, aki a munka és a sport mellett az utóbbi időben az iskolapadba is beült. „A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola hallgatója vagyok, mindezek mellett törekszem arra, hogy minél több idő jusson a felkészülésemre, hiszen az idei lesz a harmadik Világjátékok, amelyen részt veszek” – tette hozzá a bajnok.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) adatai szerint a Világjátékokon 10 sportágban várhatóan 55-60 magyar sportoló vehet részt.

Azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

A játékokat július 20. és 30. között rendezik meg a lengyelországi Wroclawban.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .