Paralimpia – Tunkel Nándor bronzérmes lett Rióban

Erőemelő szerezte a Magyar Paralimpiai Csapat első érmét a riói paralimpián! A férfiak 49 kilogrammos kategóriájában Tunkel Nándor bronzérmes lett.

A Powerstation SE versenyzője úgy vágott neki a paralimpiának, hogy a szakvezetés az első hatba várta. Azt sejteni lehetett, hogy ha eddigi legjobb eredményét, a 160 kilogrammot tudja hozni, akkor nem csupán pontszerző, hanem akár érmes is lehet. Tunkel végül 155 kilóval zárt, és ez elég volt ahhoz, hogy felálljon a dobogó harmadik fokára.

Tunkel Nándor boldogan nyilatkozott az MTI-nek a verseny után, bár egy kicsit bosszankodott is. „A 160 kiló edzésen kétszer már összejött, ezért kicsit fájó, hogy most nem, de a harmadik gyakorlatra fejben kicsit szétestem, mivel már biztos volt a harmadik hely” – mondta Tunkel.

Az aranyérmet a vietnámi Le Van Cong szerezte meg, a jordániai Omar Qarada és Tunkel Nándor előtt. Le Van Cong 181 kilogrammos világcsúccsal győzött.

Fotó: MTI

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .