Szkander – 50 ország 1500 versenyzője érkezik jövőre a világbajnokságra

Magyarország egy giga szkander-világbajnokság megrendezésére készül, amelyet 2017 szeptember 2-tól 10-ig bonyolítanak le Budapesten – hangzott el a Duna Televízió Balatoni Nyár című műsorában.

A Balatoni Nyár vendége Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke volt, aki a Világ Szkanderszövetség alelnöke is egyben. A sportvezető beszámolt a hazai vb előkészületeiről, valamint beszámolt a közelmúltban megrendezett belgiumi Világkupán elért magyar sikerekről is.

A sportvezető elmondta, hogy a magyar szövetség 2013-ban nyerte el a 2017-es vb rendezési jogát, és azon dolgoznak, hogy a jövő évi világverseny minden idők legjobban megszervezett világbajnoksága legyen.

„Jövő szeptemberben több, mint 50 ország legjobb szkanderese érkezik Budapestre. Több, mint 1500 versenyzőt láthatunk, köztük természetesen a magyarokat is, akik főleg az utóbbi időben egyre jobban teljesítenek a nagy nemzetközi versenyeken” – mondta a sportvezető.

A legutóbbi belgiumi Világkupáról a magyarok összesen hat aranyéremmel térhettek haza.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .