EURO-2016 – Kikapott és kiesett a cseh válogatott

A török válogatott 2-0-ra legyőzte a cseh együttest a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság keddi játéknapján, a D csoport harmadik fordulójában, így a vesztes csapat búcsúzott a tornától.
torok-cseh
Eredmény, D csoport, 3. forduló:
Törökország-Csehország 2-0 (1-0)
——————————–
Lens, 32 836 néző, v.: William Collum (skót)
gólszerzők: Yilmaz (10.), Tufan (65.)
sárga lap: Köybasi (35.), Balta (50.), illetve Plasil (37.), Pavelka (39.), Sural (87.)

Törökország:
———–
Babacan – Gönül, Topal, Balta, Köybasi – Tufan, Inan – Mor (Sahan, 69.), Turan, Sen (Özyakup, 61.) – Yilmaz (Tosun, 90.)

Csehország:
———-
Cech – Kaderábek, Sivok, Hubník, Pudil – Pavelka (Skoda, 57.), Darida, Plasil (Kolár, 90.) – Dockal (Sural, 71.), Necid, Krejcí

I. félidő:
———
10. perc: A jobb oldalon felfutó Emre Mor pontos beívelése után Burak Yilmaz kapásból a hálóba lőtt (1-0).

II. félidő:
———-
65. perc: Egy török szabadrúgást követően a kapu előtti kavarodásban lecsorgó labdát Ozan Tufan lőtte a hálóba (2-0).

Az első komolyabb helyzetükből megszerezték a vezetést a törökök, de a cseh válogatott gyorsan egyenlíthetett volna, ám a 17. percben Tomas Sivok a kapufára fejelt. Pavel Kaderabek a 24. és a 31. percben is próbálkozott, ám előbb Babacan védett, majd a kapu mellé lőtt. A 38. percben Jaroslav Plasil távoli bombája tévesztett célt, így nem változott az állás a szünetig.
A 60. percben Vladimir Darida pontos lövését is hatástalanítani tudta Babacan, és egy rögzített helyzetet követően a törökök megbüntették a cseheket kihagyott helyzeteik miatt. A második találat volt a 21. gól, amit Petr Cech kontinenstornán kapott, ez a legtöbb az Európa-bajnokság történetében, ami egy kapushoz fűződik.
Törökországnak még van esélye, hogy a négy továbbjutó csoportharmadik egyikeként a 16 közé kerüljön.

 


Forrás: www.xlsport.hu – RSS