A Brighton középpályást igazolná le a Borussia Dortmund – sajtóhír

Német sajtóértesülések szerint a német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund együttese a Brighton & Hove Albion német játékosát igazolná le. 

(Photo by Kevin Voigt/Getty Images)

A német Sky Sports információi szerint a Borussia Dortmund a Brighton & Hove Albion középpályását, Pascal Grosst szeretné leigazolni a nyáron. A hírek szerint a német együttes már nagyon közel áll ahhoz, hogy szóbeli megállapodást kössön a játékossal, aki hajlik is arra, hogy csapatot váltson.

A szerződés részleteit még tisztázni kell, de minden bizonnyal 2026-ig írhat alá a német klubnál, amit még egy évvel meghosszabbíthatnak. A tárgyalások várhatóan hamarosan a Dortmund és a Brighton között is megkezdődnek. A 33 éves középpályás árát 7-10 millió euró környékére becsülik úgy, hogy még egy év van hátra a jelenlegi szerződéséből.

Gross már 2017 óta a Brighton játékosa, ahová a német Ingolstadtból igazolt 3 millió euró ellenében. Azóta a középpályás minden sorozatot figyelembe véve 261 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 32 gólt és 52 gólpasszt is jegyzett.

Gross jelenleg a német válogatottban is képviseli hazáját a 2024-es Európa-bajnokságon, ami ma este Svájc ellen lép pályára a csoportkör utolsó mérkőzésén.

fociclub

A A Brighton középpályást igazolná le a Borussia Dortmund – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.