A Bundesliga-csapat kirúgta a palesztinokkal szimpatizáló játékosát – HIVATALOS

A német bajnokságban (Bundesliga) sereghajtó Mainz a korábbi felfüggesztés után végleg megvált az izraeli háborúban a közösségi oldalán a palesztinok mellett állást foglaló játékosától…

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A Mainz a pénteki napon jelentette be, hogy felbontotta holland szélsője, Anwar El Ghazi szerződését, mert a játékos kiállt korábbi nézetei mellett és a klub figyelmeztetése ellenére továbbra is a palesztinokat éltette az Izrael ellen folyó harcokban.

A klub eredetileg október 17-én függesztette fel a labdarúgót az első háborúval kapcsolatos véleménynyilvánítása miatt, majd törölte az üzenetét és a napokban a Mainz közölte, hogy feloldják El Ghazi felfüggesztését. A Mainz akkori közleménye szerint a vezetőséggel folytatott tárgyalások során El Ghazi sajnálatát fejezte ki a bejegyzés közzététele és annak negatív hatása miatt. A klub hozzátette, hogy a játékos azt is kijelentette, hogy nem kérdőjelezi meg Izrael létjogosultságát.

El Ghazi azonban egy újabb szerdai közösségi posztban jelezte, hogy a klub az ő engedélye nélkül adta ki nyilatkozatát és azt is hangsúlyozta, hogy nem határolódik el a korábbi kijelentéseitől. A feleknek úgy tűnik, hogy nem sikerült rendezniük a véleménykülönbséget, melyet a jelek szerint a játékos egy cseppet sem bán:

“Állj ki azért, ami helyes, akkor is, ha egyedül vagy. A munkám elvesztése semmi ahhoz a pokolhoz képest, ami Gázában zúdul az ártatlanokra és gyengékre” – reagált El Ghazi a kirúgására.

A 28 esztendős labdarúgó nyáron szerződött a Mainzhoz, korábban az AFC Ajax, a Lille OSC, az Aston Villa, az Everton és a PSV Eindhoven csapataiban is szerepelt.

fociclub