A kölcsön után végleg megszerzi az urugayi támadót a Boca Juniors – sajtóhír

A Libertadores-kupa idei döntőjét elveszítő Boca Juniors fontos döntést hozott a csapat meghatározó játékosáról…

(Photo by Raul Sifuentes/Getty Images)

César Luis Merlo értesülései szerint a Boca Juniors vezetősége úgy döntött, hogy a kölcsön után 3 millió dollárért cserébe végleg megvásárolja gólerős támadója, Miguel Merentiel játékjogát a Palmeirastól, és 2026 év végéig szóló szerződést készül kötni vele.

A 27 éves csatár hazájában a patinás Penarol csapatában nevelkedett 2019-ig, miközben kisebb spanyol csapatoknál is szerepelt kölcsönben. Hazatérését követően Merentiel az argentin első osztályú Godoy Cruz csapatában próbálkozott, majd 2020 szeptemberében került a Defensa y Justiciához, akik először kölcsönvették, majd nem sokkal később véglegesítették őt. Az uruguayi támadó 78 mérkőzés alatt 26 gólra volt képes az Halcón színeiben, melyből tíz találatot a 2021-es második kiírásban, míg 14 pályára lépés alatt hét gólt a 2022-es Copa de la Liga Profesional küzdelmei során szerzett.

Ezt követően tavaly májusban került a Palmeirashoz, ahol kiegészítő szereplőként mindössze 11 találkozón jutott szóhoz, ezalatt két gólt szerzett. Februárban adták kölcsön a Bocához, ahol mostanáig 47 pályára lépés alatt 14 találat és öt gólpassz fűződött a nevéhez. Merentiel az idei első bajnoki kiírásban hét, a másodikban eddig öt alkalommal volt eredményes.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A A kölcsön után végleg megszerzi az urugayi támadót a Boca Juniors – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.