A Real Madrid előszerződést kötne a River Plate tehetségével – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint az argentin River Plate újabb tehetsége iránt mutatkozik megalapozott érdeklődés Európából…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A Marca információi szerint több egyéb európai érdeklődő mellett a Real Madrid vezetősége is élénken követi az argentin River Plate mindössze 16 éves tehetsége, Franco Mastantuono fejlődését.

A fiatal támadó középpályás a közelmúltban újította meg szerződését 2026 év végéig, amelyben a hírek szerint 45 millió eurós kivásárlási árat rögzítenének, amely az utolsó tíz napban 50 millió euróra emelkedne.

Mastantuono gyermekkorában korosztályos teniszbajnoknak mondhatta magát, egy darabig a két sportágat párhuzamosan űzte, majd miután 12 évesen a “milliomosok” akadémiájára került, végérvényesen letette a voksát a labdarúgás mellett. Azóta a River utánpótlásában fejlődött, 2023 augusztusában kötötte meg első profi szerződését a klubnál, melyet követően egyre többször volt lehetősége a felnőtt csapattal tréningezni.

Tavaly év végén tagja lehetett az U17-es világbajnokságon negyedik helyezést elérő argentin válogatottnak – a bronzmeccs kivételével az öszes mérkőzésen pályára lépett csereként.

A fiatal játékos a felnőttek közt eddig tíz mérkőzésen lépett pályára, jobbára a részfeladatokhoz jutott, de máris több európai csapat, köztük a Barcelona érdeklődését keltette fel. Egyre nagyobb az esélyre, hogy valamelyik csapat még a 18. születésnapja előtt előszerződést fog kötni vele, majd annak betöltését követően, jövő nyáron igazolhat át Európába.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A A Real Madrid előszerződést kötne a River Plate tehetségével – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.