A Sevilla két hónap után menesztette az edzőjét – HIVATALOS

A spanyol bajnokságban (La Liga) gyengélkedő Sevilla vezetősége az októberben kinevezett edzője leváltása mellett döntött…

(Photo by Jesus Ruiz/Quality Sport Images/Getty Images)

A Sevilla a szombat esti órákban tudatta, hogy menesztette a csapat vezetőedzőjét, Diego Alonsót, aki alig két hónapja látta el a feladatot.

A 48 éves szakember 2021 decembere és 2023 februárja között volt az uruguayi válogatott szövetségi kapitánya. A tavalyi vb-re Alonso vezette ki a Celestét, ott azonban nem tudtak továbbjutni a csoportkörből, majd tavasszal a felek az elválás mellett döntöttek. Az edző azelőtt hazájában, Paraguay-ban és Mexikóban is dolgozott, a Pachuca és a Monterrey együttesével egyaránt megnyerte a CONCACAF BL-t. Az Inter Miami 2020-as debütáló MLS-szezonjában Alonso volt a csapat edzője, de nem tudott jelentősebb eredményt elérni az újonc csapattal.

A Sevilla csapnivaló formában kezdte az idényt, ezért nyolc forduló után megköszönték José Luis Mendilibar munkáját, azonban az októberben kinevezett Alonsóval sem történt javulás. Az andalúziai gárda kispadján az uruguayi edző ugyancsak nyolc bajnokin dirigált, a csapat ez idő alatt mindössze öt pontot szerzett, emellett pedig csoportutolsóként esett ki a Bajnokok Ligájából. Alonso összességében 14 meccsen ült a kispadon, melyből kétszer nyertek öt döntetlen és hét vereség mellett.

Az utolsó csepp a pohárban a Getafe elleni, 3-0-s hazai vereség volt, melyet követően a trénertől való megválás mellett döntöttek.

A Sevilla 16 mérkőzésen szerzett 13 pontjával a spanyol élvonal utolsó bennmaradó helyeinek egyikét foglalja el, az Európa-liga előző kiírásának győztese a kiesés elleni harcban érdekelt.

fociclub

A A Sevilla két hónap után menesztette az edzőjét – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.