Apja elrablása után már edz Luis Diaz a Liverpoolban

Jürgen Klopp megerősítette, hogy a 26 éves Luiz Diaz szerdától újra edz, de kérdéses, hogy vasárnap játszik-e Szoboszlai Dominik klubtársa.

„Nem fogjuk erőltetni a helyzetet, rábizzuk a döntést. Ha jól érzi magát, velünk fog edzeni. Amikor a fiúkkal van, jól van, de látható, hogy nem aludt sokat, megviselik a történtek” – nyilatkozta a német vezetőedző.

A BBC beszámolója szerint a kolumbiai kormány szerint Diaz édesapját a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) lázadói rabolták el, akik ellen jelentős rendőri és katonai kutatást indítottak.

Luis Manuel Díazt feleségével együtt szombaton fegyveresek rabolták el. A futballista anyját később egy autóban hagyták az emberrablók, az apját viszont magukkal vitték.

A rendőrség először azt gyanította, hogy valószínűleg egy bűnbanda rabolta el magas váltságdíjért.. Csütörtökön azonban egy kormányküldöttség – amely jelenleg tárgyalásokat folytat a lázadó csoporttal – azt közölte, hogy hivatalos tudomása van, hogy az emberrablást az ELN-hez tartozó egység hajtotta végre.

Az ELN Kolumbia aktív gerillacsoportja, amely 1964 óta harcol az állam ellen, és becslések szerint 2500 tagja van. Legaktívabb a venezuelai határrégióban, ahol Luis Manuel Díaz és felesége, Cilenis Marulanda él.

A kormány tárgyaló csoportjának képviselője állítólag azt mondta, hogy a következő napokban kiszabadítja Díaz apját.

Írta a Magyar Hírlap