Argentin helyett brazil kapitányt nevezett ki Bolívia – HIVATALOS

Gustavo Costas menesztése után kijelölte új szövetségi kapitányát a dél-amerikai kontinens leggyengébb válogatottja…

(Photo by Gabriel Machado/NurPhoto via Getty Images)

A bolíviai labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a továbbiakban a rutinos brazil szakember, Antonio Carlos Zago lesz a válogatott szövetségi kapitánya.

Az 54 éves tréner számtalan brazil csapat mellett Európában és Japánban is dolgozott, de nem ismeretlen számára a Bolívia sem, hiszen 2021 júliusa és 2022 novembere között a La Paz-i Bolívar trénere volt. Mago utoljára idén áprilistól júniusig a Coritibát irányította hazájában, mellyel azonban 11 mérkőzésen át nyeretlen volt, így hamar megköszönték a munkáját.

Az egykori 37-szeres brazil válogatott játékos tagja volt az 1999-es Copa América-győztes selecaónak. Zago aktív pályafutása során hazájában többek közt a Sao Paulo, a Palmeiras, a Corinthians és a Santos sorait is erősítette, míg Európában az AS Roma és a Besiktas labdarúgója volt.

A kontinens leggyengébb nemzeti csapatának tartott Bolívia négyből négy vereséggel kezdte a 2026-os világbajnoki selejtezősorozatot, miután a magaslati együttes BrazíliátólArgentínátólEcuadortól és Paraguaytól is kikapott – utóbbi két találkozót csak egy-egy góllal vesztették el.

Costas a második kirúgott szövetségi kapitány volt a vb-kvalifikáció során a térségben, ugyanis Paraguay az első két meccs után menesztette Guillermo Barros Schelottót a kapitányi posztról.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub