Az MU edzője magára vállalta a felelősséget az isztambuli döntetlen után

MH/MTI
2023. november 30. csütörtök. 10:16

„Engem kell kritizálni. Mindig én vagyok a felelős, de azt is figyelembe kell venni, hogy egy projekt közepén vagyunk – nyilatkozta a meccs után a holland tréner, aki biztos abban, hogy be fog érni a munkájuk gyümölcse. – Jó irányba haladunk. Tudom, merre kell mennünk, és milyen lépéseket kell megtennünk. Biztos vagyok benne, hogy hosszú távon sikeresek leszünk.”

Az isztambuli találkozón az MU 2–0-ra és 3–1-re is vezetett, ám a Galatasaray ki tudott egyenlíteni, nem utolsósorban azért, mert a vendégek kapusa, Andre Onana két komoly hibát is vétett.

A döntetlennel a manchesteriek rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, a zárókörben ugyanis mindenképpen le kell győzniük a már biztosan csoportelső Bayern Münchent, emellett szorítaniuk azért, hogy az egyaránt egy ponttal előttük álló FC Köbenhavn és Galatasaray meccsén döntetlen szülessen.

„Ha a Bajnokok Ligájában akarunk maradni, mindenképpen győznünk kell a következő meccsen – jegyezte meg Ten Hag, akinek csapata az eddigi öt meccsen 14 gólt kapott, ennél a mutatónál csupán a Royal Antwerp (15) „produkált” gyengébbet az egész mezőnyben. – A védelmünket rendbe fogjuk tenni, ugyanakkor nagyon örülök annak, hogy már látható a játékunk stílusa. Proaktív, dinamikus, bátor, úgyhogy összességében nagyon elégedett vagyok a fiúk teljesítményével.”

Írta a Magyar Hírlap