Balázs Krisztián bronzérmet nyert korláton

Balázs Krisztián bronzérmet szerzett korláton a szerenkénti döntők második napján, a bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Az FTC-Telekom kiválósága ezúttal korláton ért fel a dobogóra. A szerenkénti döntők második napjával folytatódott a bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. Balázs Krisztián két szer fináléjába is kvalifikálta magát, korláton és nyújtón bizonyíthatott. Ezek közül ezúttal a korlát sikerült jobban, ugyanis 13.566 ponttal a harmadik helyen végzett, míg nyújtón 11.733 pontot kapott gyakorlatára, ami a hetedik pozícióra volt elegendő. Így a győri junior torna világbajnoksággal ellentétben, “Kikinek” most a korlát sikerült jobban. Balázs Krisztián egy harmadik, két ötödik, és egy hetedik hellyel zárta a szerenkénti döntőket. A lányoknál Makovits Mirtill tartalékként kvalifikálta magát a talaj döntőjébe, ahol végül nem mutathatta be gyakorlatát.

Nagy Zoltán, edző, junior férfi válogatott: “Kiki” korláton harmadik lett, aminek nagyon örülünk, mert hetedikként került a döntőbe. Az biztos, hogy tud Ő ennél jobbat is, de a sérülések nehezítette felkészülés és a junior világbajnokság miatt, most ennyire futotta. Összességében úgy gondolom, hogy többet rontott mint szokott, ezzel együtt bíztató a teljesítménye. Krisztián az EYOF-on öt fináléba került be, korláton pedig  bronzérmet szerzett, nem lehetünk elégedetlenek.

Balázs Krisztián, junior világbajnoki bronzérmes tornász: Nyújtón nagyon szerettem volna jobban teljesíteni, emiatt amiatt csalódott vagyok. A korlát bronzérem, azonban némileg kárpótol. Hosszú időszakon vagyok túl, kezdve a junior világbajnoksággal. Ezzel együtt fizikálisan nem érzem magam fáradtnak, de mentálisan talán most volt egy holtpont, amin át kell lendülni.

Eredmények, szerenkénti döntő (korlát), Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, Baku:

  1. Illia Kovtun (Ukrajna) – 14.600 pont
  2. Volodymyr Kostiuk (Ukrajna) – 14.300
  3. Balázs Krisztián – 13.566

Eredmények, szerenkénti döntő (nyújtó), Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, Baku:

  1. Illia Kovtun (Ukrajna) – 13.366 pont
  2. Lucas Desanges (Franciaország) – 13.233
  3. Ivan Runello (Olaszország) – 13.200

7. Balázs Krisztián – 11.773

The post Balázs Krisztián bronzérmet nyert korláton appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .