Balogh Márk ezüstérmet szerzett Spanyolországban!

Az elmúlt héten a spanyolországi Palencia városában öt U22-es magyar ökölvívó húzott kesztyűt az Enrique Rodriguez nemzetközi ökölvívó tornán. Az indulók közül Balogh Márk versenye sikerült a legjobban, aki három mérkőzést is vívott a tornán és végül a dobogó második fokára állhatott fel.

A Budapesti Honvéd fiatal versenyzőivel Balzsay Károly szakágvezető utazott Palenciába, aki elmondta, hogy remek tapasztalatszerzésnek bizonyult az esemény. „Szerettem volna a fiatal versenyzőinket egy erős nemzetközi eseményen versenyeztetni, erre pedig remek lehetőség volt ez a torna. Tíz ország ökölvívói vettek részt a versenyen, köztük az angol, román, spanyol és francia csapat, akik az elsőszámú keretükkel vettek részt az eseményen. Énekes Dominik, Dobos Rebeka és Krekó István is szépen helyt állt és jó meccset vívott a tornán, a 60 kilogrammos Balogh Márk pedig három meccset tudott bokszolni, aminek kifejezetten örülök, ahogy a megszerzett ezüstérmének is. Egy tornán kívüli mérkőzésen Szabó Petra is ringbe lépett, az ő teljesítményével is elégedett vagyok. Összességében azt kaptuk a tornától, amit vártunk, hiszen egy színvonalas mezőnyben versenyezhettek a srácok, a mérkőzések mellett pedig a jelenlévő országok versenyzőivel közös edzéseken tudtunk részt venni, ami nagyon hasznos tapasztalatszerzés volt. Két hét múlva a felnőttekkel Kazahsztánba utazunk egy erős nemzetközi versenyre, ahol reményeim szerint újabb értékes szakmai tapasztalatokat gyűjthetünk.” – mondta Balzsay Károly, a BHSE szakágvezetője

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .