Bejelentette régi-új edzőjét a Napoli – HIVATALOS

Az olasz bajnoki címvédő Napoli a kedd délutáni órákban bejelentést tett a vezetőedzője kilétéről…

(Photo by Emanuele Perrone/Getty Images)

A Napoli a kedd délutáni órákban erősítette meg, hogy menesztette Rudi Garciát a csapat vezetőedzői posztjától, a jövőben pedig a klubnál korábban már dolgozó Walter Mazzarri veszi át az irányítást.

A bajnoki címvédő Napoli a múlt hétvégén már a harmadik vereségét könyvelte el az aktuálisan futó idényben, mellyel a negyedik helyen tíz ponttal van lemaradva az éllovas Intertől. A klub vezetése már az októberi bajnoki szünetben gondolkodott az edzőváltáson, mostanra pedig végleg a nyáron kinevezett francia tréner leváltása mellett döntöttek.

Az újonnan kinevezett 62 éves olasz szakember annak idején 2009 és 2013 között volt már a Napoli edzője, irányításával egy Olasz kupát és egy Szuperkupát nyertek, míg a bajnokságban másodikok lettek. Mazzarrit 2012-ben az év legjobb olaszországi edzőjének járó Enzo Bearzot-díjjal ismerték el a csapat edzőjeként. Négy év után azonban az Interhez távozott, ahol egy visszafogottabb időszakot produkált, majd a Watford, a Torino és a Cagliari edzője volt. A szárdoknál egy meglehetősen hányattatott idényt produkált, nem sokkal a tavalyi májusi menesztése után a csapat kiesett az első osztályból, azóta nem állt munkába.

fociclub

A Bejelentette régi-új edzőjét a Napoli – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.