Beleszállt Max Verstappen apja a Red Bull csapatfőnökébe

„Ez nem mehet így tovább” – jelentette ki Jos Verstappen, a háromszoros F1-es világbajnok Max Verstappen apja a Bahreini Nagydíj hétvégéjén a BBC híradása szerint. Az egykor szintén a sorozatban versenyző holland Christian Horner ügyét kommentálta így, akit a héten Red Bull vizsgálata nyomán ugyan felmentettek a kollégájával szembeni „nem megfelelő viselkedés” vádja alól, később azonban ismét kényes helyzetbe került. Nyilvánosságra került ugyanis több tucat oldalnyi, a WhatsAppból kifotózott beszélgetés, amely a jelek szerint Horner és egy kolléganője között zajlott, és amelynek egyes részletei tagadhatatlanul szexuális jellegűek.

Azt, hogy a képernyőmentések valódiak-e, eddig sem Horner, sem pedig a Red Bull nem erősítette meg – igaz, nem is cáfolta. Az F1-es csapat anyavállalata, a Red Bull GmbH szóvivője csütörtökön azt mondta: „Ez egy magánügy Horner úr és egy másik személy között, és nem lenne helyénvaló a Red Bull részéről, hogy ezt kommentálja.”

A felesége, a Spice Girlsből is ismert Geri Halliwell mindenesetre megjelent a férje mellett a bahreini versenypályán, kézen fogva sétált vele, csókot is váltottak. Akadnak azonban, akik szerint mindez csak pr-fogás.

Jos Verstappen szerint a kialakult „helyzet nem jó a csapatnak, szétzilálja azt”.

Korábban felvetődött, hogy esetleg neki is köze lehet az üzenetek kiszivárgásához, ezt azonban a De Telegraaf című holland lapnak tagadta. „Miért tennék ilyet? Maxnak 2028-ig van szerződése a Red Bull-lal, amellyel remekül teljesít és ahol otthon érzi magát. Nem lenne semmi okom erre” – jelentette ki.

A Daily Mailnek is nyilatkozott Verstappen, amelynek azt mondta: az istálló „szétrobban”, ha Horner a pozíciójában marad. Szerinte a csapatfőnök„eljátssza, hogy ő az áldozat, pedig éppen hogy ő a gondok oka.”

A BBC is megkereste Max Verstappen apját, aki elmondta nekik: azután nyilatkozott a holland és az angol lapnak, hogy Bahreinben összevezett Hornerrel. Azt is elárulta, hogy a fia látta, mit mondott, és nem volt hozzáfűznivalója.

Jos Verstappen nyilatkozatainak a BBC szerint azért is lehet jelentőségük, mert a fiának a sikerei révén jelentős befolyása van a Red Bullra (a szezonnyitót is simán nyerte a háromszoros világbajnok). Emellett utalnak arra is, hogy valóban feszültség van a csapaton belül Horner és a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko, illetve az energiaitalcég thaiföldi többségi tulajdonosai és osztrák képviselői között.

Amikor tavals Horner és Marko összeveszett, Verstappenék az előbbit támogatták.

A Red Bull vállalat 51 százalékos tulajdonosa a thai Yoovidhya család, a maradék a Red Bull Austriáé, amelyet Mark Mateschitz, a 2022 őszén elhunty társalapító, Dietrich Mateschitz fia irányít.

A Horner ügyében lezajlott vizsgálatról itt írtunk:

Christian Horner nem bukott bele a vádakba, marad a Red Bull csapatfőnöke

A szezon rajtja előtt, az utolsó pillanatban derült ki, hogy Christian Hornert tisztázták a vádak alól, a világbajnoki címvédő Red Bullnak továbbra is ő a csapatfőnöke.

Írta a HVG

A Beleszállt Max Verstappen apja a Red Bull csapatfőnökébe bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.