Berki bizakodó a beavatkozás után

Berki Krisztián sikeresen túl van egy újabb beavatkozáson és ma már a varratokat is kiszedték.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián szerencsésen túl van a vállát érintő beavatkozáson, sőt csütörtökön már a varratszedésre is sor került.

Mint ismeretes, az olimpiai bajnok szeptember végén, a tornászok olimpiai kvalifikációs stuttgarti világbajnoksága előtt sérült meg újra korábban már műtött vállán, ezért került sor megint egy beavatkozásra. Berkitől megtudtuk, hogy a műtét jól sikerült, mindössze egy napot töltött kórházban, vállát kitisztították, a letört darabokat eltávolították és a csavart is kiszedték. Rögzítőt is csak egy napig hordott, és már megkezdte a gyógytornát, fájdalma jelenleg nincs.

Berki Krisztián: Nagyon örülök, mert jól érzem magam, nem fáj a vállam. Elég gyorsan lezajlott a beavatkozás, reggel bementem, ugyanúgy, mint amikor az angoloknál műtöttek, a nyakamba is kaptam egy érzéstelenítőt az altatás mellett.

Már csavar sincs a vállamban, azt is kiszedték. A műtét napján mesterem, Kokó bá már este hazavitt, és az injekció miatt fájdalomcsillapítót is csak egyszer-kétszer kellett bevennem. Ez az operáció olyan volt, hogy utána alig kellett rögzítőt viselnem, erőlködnöm persze nem szabad, de a mindennapi dolgokban teljesen működőképes a vállam és nincs fájdalmam se. Jelenleg heti két gyógytornára járok, ahol egyelőre a bemozgatás a lényeg. Az orvosi kontrollok függvénye, hogyan haladunk tovább a rehabilitációval. Szerencsére a szövetségnek köszönhetően egy komolyan felszerelt rehabilitációs szobánk van, benne oxigéngép, vákumgép, bioptron lámpa és még sorolhatnám. Ahogy engedik, a komolyabb gyógytornát is elkezdem és az erősítést is. Nagyon bizakodóan nézek a jövő elébe.

The post Berki bizakodó a beavatkozás után appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .