„Bob nagymestere annak, hogy még hétvégén se legyen nyugi” – SMS-t kapott Kós Hubert, mégis indul a belgrádi úszó-Eb-n

Egyeztetett Sós Csaba szövetségi kapitánnyal is, akivel közösen úgy döntöttek, hogy fő számát, a 200 méter hátat csak a párizsi olimpián vállalja majd.

Előzetes terveivel ellentétben mégis indul a júniusban sorra kerülő belgrádi vizes Európa-bajnokság úszóversenyén Kós Hubert, a 200 méteres hátúszás világbajnoka.

A hazai szövetség Facebook-oldalán a 21 éves kiválóság azt mondta, edzője, Bob Bowman SMS-ben tájékoztatta arról, hogy rajtkőre kell állnia a kontinensviadalon. „Elvégre Bob nagymestere annak, hogy még a hétvégén se legyen nyugi” – kezdte nyilatkozatát a Colorado Springsben magaslati edzőtábort teljesítő Kós. „Azt írta, hogy úgy gondolja, az Eb pont jó időben van, és nekem mégiscsak indulnom kell egy versenyen még az olimpia előtt. És hát az úgy működik, hogy ha Bob úgy gondolja, akkor onnantól én is úgy gondolom” – jelentette ki.

Kós Hubert ezt követően egyeztetett Sós Csaba szövetségi kapitánnyal, akivel közösen úgy döntöttek, hogy fő számát, a 200 méter hátat csak a párizsi olimpián vállalja majd, a belgrádi Eb-n 50 és 100 méter pillangón, valamint 50 és 100 méter háton, illetve 200 méter vegyesen indul – utóbbi számban címvédőként. Ezen felül várható, hogy a kapitány egy, vagy két váltóban is számít majd rá.

„Amit Csaba bá kér, azt csinálom. Mert most az a lényeg, hogy intenzív legyen a program, még egyáltalán nem leszek formában, de kell egy jó verseny. Leon Marchand a francia bajnokságon indul ugyanakkor, ezért is küld engem Belgrádba Bob, aztán onnan megyek vissza Franciaországba, és az olimpiáig ott fogok edzeni velük” – mondta Kós.

A belgrádi vizes Eb-n június 17. és 23. között rendezik az úszóversenyeket.

Magyar Úszó Szövetség – Magyar úszóválogatott

BRÉKING: Kós Hubert indul a belgrádi Eb-n! Egy sms teljsen megváltoztatta világbajnokunk terveit: edzője, Bob Bowman küldte neki vasárnap reggel… “Elvégre Bob nagymestere annak, hogy még a hétvégén…

Írta a HVG

A „Bob nagymestere annak, hogy még hétvégén se legyen nyugi” – SMS-t kapott Kós Hubert, mégis indul a belgrádi úszó-Eb-n bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.