Bulgária–Magyarország

MH/MTI
2023. november 16. csütörtök. 16:50

Megtörtént azoknak a szurkolónak a kártalanítása, akik ott akartak lenni csütörtökön a Bulgária–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn, amelyet azonban végül nézők nélkül rendeznek meg. A helyszínre érkezik 300 magyar szurkoló, akik a stadionon kívülről fogják követni a meccset, őket négy konzul segíti majd Szófiában.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapja arról számolt be, hogy mindazoknak, akik a szervezet jegyértékesítési rendszerén keresztül belépőt vásároltak a találkozóra, az MLSZ jegyértékesítő partnere már intézkedett a belépők árának visszafizetéséről. Továbbá azoknak a szurkolóknak, akik légitársaságuktól, szállodájuktól nem kapták vissza a foglalásuk díját, az MLSZ a múlt héten felajánlotta a károk rendezésének kezelését. Ez a folyamat is a végéhez érkezett.

Az MLSZ hangsúlyozta, hogy a mérkőzésre különjáratot indító WizzAir példásan járt el, és kompenzálta a károsultakat. A fönnmaradó repülőjegy- és szálláskárokat az MLSZ csütörtökön kifizette a dokumentumokat elküldő magyar károsultak pénzintézete felé.

A szövetség közleménye kiemelte, egyértelmű, hogy a mérkőzés körül kialakult helyzetet a bolgár szövetség intézkedései eredményezték, nem az MLSZ hibája, hogy nem lehetnek ott szurkolók a találkozón, ennek ellenére a magyar szövetség abban bízik, hogy ezen intézkedéseket követően nem marad rossz érzés a magyar csapatot Bulgáriában is biztatni kívánó szurkolókban.
A szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban a lengyel Daniel Stefanski sípjelére közép-európai idő szerint 18 órakor kezdődik a bolgár–magyar zárt kapus mérkőzés, amelyet az M4 Sport és a Kossuth rádió élőben közvetít. A veretlenül éllovas nemzeti együttes már döntetlennel is bebiztosítja Eb-részvételét, míg győzelemmel biztosan csoportelsőként zár.

Írta a Magyar Hírlap