Bundesliga: a Bayern után az újonc sem szerződteti a korábbi világbajnok játékost! – képpel

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a német válogatottal korábban világbajnok Jerome Boateng közel állt ahhoz, hogy újra a Bayern München futballistája legyen. A transzfer végül meghiúsult, csak úgy, mint a 35 esztendős játékos legújabb visszatérése kísérlete a Bundesligába.

A német sajtóban megjelentek szerint a Hertha, a Hamburg, a Manchester City, a Bayern München, majd legutóbb az Olympique Lyon korábbi 76-szoros német válogatott játékosa a Bundesliga-újonc Heidenheim együttesével állt kapcsolatban az elmúlt időszakban.

A jelenleg szabadon igazolható rutinos hátvéd kapcsán igen ellentétes hírek látnak napvilágot a német sportsajtóban, javarészt arról, hogy Boateng szerződtetésének lehetőségét maga az újonc klub utasította vissza. Arról nem is beszélve, hogy éppen a Bayern München ellen elszenvedett szombati 4:2-es vereséget megelőzően Frank Schmidt vezetőedző  is arról beszélt, hogy ‘nem is igazán érti, a Jerome Boetenggel kapcsolatos híreket, hiszen szerinte a korábbi klasszis hátvéd szerződtetése egyszerűen nem illik bele a fiatal játékosokra épülő átigazolási stratégiájukba’.

Mindezek után a játékos ügynöke, Tolga Dirician is megszólalt képviseltje védelmében.

“Meglepően hallom, hogy a Heidenheimnél arról beszélnek, hogy ők utasították el Jerome szerződtetését. Az én olvasatomban az történt, hogy Jerome meghívást kapott a klubtól, megtörtét a találkozás is, azonban Jerome semmiféle ígéretet nem tett a Heidenheim felé, arról nem is beszélve hogy elkötelezett lett volna egy esetleges átigazolás iránt.” – idézi a BILD Boateng ügynökét, aki tehát jelen állás szerint továbbra is szabadon igazolható játékosként keresi a visszatérés lehetőségét a német futballba.

(Borítókép: Photo by Reinaldo Coddou H./Getty Images)

fociclub

A Bundesliga: a Bayern után az újonc sem szerződteti a korábbi világbajnok játékost! – képpel bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.