Bundesliga: a Galatasaraytól igazolt francia jobbhátvédet a Bayern München! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a Galatasaraytól Sacha Boeyt.

(Photo by Boris Streubel/Getty Images)

Hosszú ideje köztudott volt, hogy a Bayern München menedzsere, Thomas Tuchel a téli átigazolási időszakban szeretne legalább egy védőt igazolni a csapathoz. A bajor sztárcsapat korábban a PSG-ben kevés játéklehetőséghez jutó, de a védelem több pontján is bevethető Nordi Mukielét próbálta meg kölcsönvenni, majd a további átigazolások érdekében bevételt generálni próbálni Newcastle United ajtaján kopogtattak Kieran Trippier játékjoga miatt. Végül egyik transzfer sem valósult meg, így a Bayern új célpont után nézett, és végül Sacha Boey megszerzését jelentették be a mai nap folyamán. A francia játékost a Galatasaraytól szerződtették, akiért a transfermarkt adatai szerint 25 millió eurót fizettek. Boey az elmúlt két és fél évben a Galata kulcsjátékosává nőtte ki magát, amit jól mutat, hogy az idei szezonban mind a 31 meccsét végigjátszotta, amikor elérhető volt edzője számára. A Bayern számára sem lesz teljesen ismeretlen Boey játéka, hiszen a Bajnokok Ligája csoportkörében első kézből tapasztalhatták meg, hogy mire képes a 23 éves játékos, miután a Galatasaray és a Bayern egy kvartettben szerepelt.

Sacha Boey a Galatasaray színeiben összesen 83 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 4-4 gólig és gólpasszig jutott. Új állomáshelyén 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá.

fociclub

A Bundesliga: a Galatasaraytól igazolt francia jobbhátvédet a Bayern München! – Hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.