Eb-selejtezők – Magyarországon biztosíthatja be részvételét a svájci csapat

MH/MTI
2023. november 14. kedd. 10:17

A találkozót a palesztin–izraeli fegyveres konfliktus miatt kellett elhalasztani októberben, és ugyanez az oka annak, hogy semleges helyszínen, a Pancho Arénában pótolják.

Izrael remekül állt a csoportban, mert ha megnyerte volna mindkét elhalasztott mérkőzését, akkor a hatos élére ugrott volna, azonban vasárnap kikapott Koszovó vendégeként, így a felcsúti összecsapás már inkább a versenyben maradásáról dönthet. Svájc ugyan csak győzelemmel jutna ki biztosan, de a döntetlen is kedvező eredmény lenne számára, mert így az utolsó két forduló előtt megtartaná a kényelmesnek tűnő négypontos előnyét a harmadik Izraellel szemben. A „hazai” siker viszont azt jelentené, hogy kiélezetté válna a csoport, mert a Románia, Svájc, Izrael hármas között mindössze két pont lenne a különbség a Eb-selejtezők hajráját megelőzően.

A tíz selejtezőcsoportból az első kettő jut ki a németországi kontinensviadalra. A maradék négy helyből egy a házigazda németeké, háromért pedig a márciusi pótselejtezőn 12 csapat küzdhet meg elődöntő-döntő rendszerben a Nemzetek Ligája sorrendje alapján.

Magyar szempontból a holland, horvát, spanyol, olasz, dán, portugál, belga hetes szereplése érdekes, ugyanis ebből legalább négy válogatottnak egyenes úton ki kell jutnia a kontinensviadalra ahhoz, hogy Marco Rossi csapata pótselejtezőn javíthasson sikertelen kvalifikáció esetén. A belgáknak, a portugáloknak és a spanyoloknak ez már sikerült, a többi felsorolt válogatott közül jelenleg az olasz és a horvát nem áll kijutó helyen.

Eb-selejtezők, I csoport, 7. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
szerda:

  • Izrael–Svájc, Felcsút 20.45

A csoport állása: 1. Románia 16 pont/8 mérkőzés, 2. Svájc 15/7, 3. Izrael 11/7, 4. Koszovó 10/8, 5. Fehéroroszország 6/8, 6. Andorra 2/8

Írta a Magyar Hírlap