Eddig nem sürgették Szoboszlai visszatérését, de egyre nagyobb a nyomás

Mint ismert, a magyar középpályás még január elsején, a Newcastle elleni bajnokin sérült meg, azóta a rehabilitációjára vagy éppen díjak átvételére koncentrál. Az újévi találkozót követően Jürgen Klopp a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elismerte, elkéstek Szoboszlai cseréjével.

Le akartuk hozni őt, ez volt a terv, de sajnos kicsit elkéstünk. Már érezte a térdét” – erősítette meg a német menedzser.

Szoboszlain kívül Klopp egyelőre épp úgy nem számíthat Alexander-Arnold, Matip, Robertson, Thiago vagy Tsimikas játékára sem, de ősszel huzamosabb ideig Alisson, Jota és Mac Allister is helyet kért a maródiak listáján. A jelenleg zajló Afrika-kupa és Ázsia-kupa pedig Mohamed Szaláht és Endo Watarut tartja távol Liverpooltól – mivel az egyiptomi és a japán válogatott is esélyes a végső győzelemre, így a Vörösöknél nem igazán kalkulálhatnak velük a következő hetekben.

Feladat pedig lesz bőven a Liverpool előtt, egy hét múlva újra felpörög az élet a gárda háza táján, a Bournemouth elleni bajnoki után a Fulham ellen a Ligakupa-elődöntőjének a visszavágója, majd a Premier League rangadói, a Chelsea és az Arsenal elleni találkozók következnek a programban. A klubnál eredetileg úgy terveztek, hogy már Kerkez Milos klubja ellen, január 21-én visszatérhet a pályára Szoboszlai, nem akarják azonban elkapkodni vagy siettetni a játékát, mert a türelmetlenség nagyobb bajt is okozhat.

A mindig jól értesült Liverpool Echo szerint a combizomsérüléssel bajlódó magyar sztár visszatérése csak január 24-én, a Fulham elleni Ligakupa-mérkőzésen várható.

„Benne van a pakliban, hogy már a Bournemouth ellen visszatérek, de nem akarunk semmit elkapkodni. Inkább kihagyok még egy meccset, ha ez kell, hogy magam mögött tudjam a sérülést, és folyamatosan játszhassak!” – erősítette meg Szoboszlai Dominik.

Miután a várakozások szerint Klopp a magyar játékos visszatérésére számíthat leghamarabb a sérültek közül, a kontinenstornák pedig egyaránt február 11-ig tartanak, így a szezon közepén megmentőként tekinthetnek a bajban kedvencükre a Vörösök szurkolói.

Írta a Magyar Hírlap