Egy ezüst, két bronz a párizsi Világkupán

Remekeltek a magyar tornászok! Péter Sára ugráson második helyet szerzett, Kovács Zsófia felemáskorláton bronzéremmel gazdagodott, a férfiaknál pedig Ryan Sheppard korláton lett harmadik a párizsi Világkupán.

A szerenkénti finálékkal zárult a francia fővárosban megtartott Vk. A mieink közül az Európa Játékok bronzérmese, Péter Sára szerepelt a legjobban, aki szinte lemásolva selejtezőbeli teljesítményét 13.900 pontot kapott gyakorlatára, amely a második helyre volt elegendő. Péter talajon első számú tartalék volt, és a brit Elissa Downie helyett indulhatott. A Postás SE kiválósága végül 12.700 ponttal negyedikként fejezte be a viadalt. Az Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia felemáskorláton jutott a legjobbak közé. A Dunaferr SE válogatott tornásza a kvalifikációhoz képest javított, így a dobogó legalsó fokára állhatott fel (14.200), talajon pedig ötödikként (12.600) zárt.
A férfiaknál az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Ryan Sheppard korláton került a legjobbak közé. Janik Pál tanítványa végül 13.950 ponttal bronzérmet nyert.

Péter Sára – Fantasztikus verseny volt, elképesztő hangulatot teremtettek a szurkolók. A csarnokban uralkodó atmoszféra pedig rám is átragadt. Ugráson másodikként jutottam be és végül ezüstérmes lettem. Talajon a brit tornász lemondta a versenyt így végül bekerültem a fináléba. A döntőben igyekeztem javítani, de kis gyakorlatot csináltam egy apróbb sérülés miatt.

Kovács Zsófia – Összességében elmondhatom, hogy élveztem a versenyt, hiszen nagy tömeg volt, erős mezőnnyel és a hangulat is kiváló volt. Elégedett vagyok a felemáskorláton bemutatott gyakorlat kiviteli pontszámával, de a nehézségen még szeretnék javítani.

Ryan Sheppard – Az egész hétvége nagyon jól sikerült, Sárának és Zsófinak is jól ment a versenyzés, ahogy láttam. Ami engem illet, nagyon boldog vagyok az eredményem miatt, régóta várok egy ilyen szereplésre. Sok ember volt kint, ami miatt egy kicsi ideges is voltam, de összességében elégedett vagyok, nagyszerű verseny volt.

The post Egy ezüst, két bronz a párizsi Világkupán appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .