Élet+Stílus: A MOB-elnök sem tudja, mi lesz Milák Kristóffal

Arról is írtunk már korábban a hvg360-on, hogy az unalom, a lehangoltság és az áldozatvállalás is mind-mind olyan tényezők, amelyek a legnagyobb úszósztárok karrierjét is el tudják gáncsolni. Viszont az általunk megvizsgált példák is azt mutatják, van visszaút a gödörből. Erről itt olvashat bővebben:
„Ami most folyik Kristóffal kapcsolatban, az biztosan nem használ a magyar sportnak. Van aki ezt mondja, van aki azt mondja, itt egyedül Milák Kristóf nem nyilatkozik, remélhetőleg készül” – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke az M1-en.
Gyulai, aki két éve vezeti a MOB-ot, úgy számol, hogy az idei olimpián közel 200 fős lesz a magyar küldöttség. A cél az, hogy a tokiói résztvevőszámot (174) meghaladja.
„A sajtóban való üzengetés szerintem nem egy jó történet, azt gondolom, hogy más országokban ez nem különösen divat. Én értem azt, hogy ennek hírértéke van, de a magyar sportnak nem használ, hogy beugrott a vízbe, vagy nem ugrott be a vízbe. Egyéni sportoló, nyert már olimpiát, világbajnokságot, pontosan tudja, mi kell neki ahhoz, hogy odaérjen. Ha nem fog, akkor nem fog” – fogalmazott.
Mi történik Milákkal?

A Magyar Úszószövetség elnöke, Wladár Sándor továbbra is tartja magát ahhoz a nyilatkozatához, miszerint „Milák tartozik Magyarországnak annyival, hogy elvégzi a munkát, hiszen olyan tehetség van benne, ami nagyon kevés sportolónak adatott csak meg”.

Az elnök arról is beszélt, hogy

Elhisszük-e, hogy csak két magyar arany terem a párizsi olimpián?

Szerinte tíz olyan versenyszám van, amelyben elképzelhető magyar aranyérem, de hogy melyek ezek, azt nem árulta el. Arra viszont utalt, hogy úszásban és kajak-kenuban akadnak intő jelek, de az elsődleges a szintteljesítés, kvótaszerzés volt.

a magyar sport erejét az mutatná meg igazán, hogy hány aranyérmet nyerünk és hogy milyen versenyszámokban, milyen sportágakban tudunk plusz pontokat hozni.
A foci-Eb mellett az év legnagyobb sporteseménye a párizsi olimpia lesz, ahol a várakozások szerint 160-180 fős csapat képviselheti majd Magyarországot. Összejön vajon Szilágyi Áronnak a negyedik egyéni kardarany? Ott lesz a rajtnál Milák Kristóf? Elkezdődik a magyar vízilabda újabb aranykora? Összeszedtük, kikre érdemes figyelni a játékokon.
Bizakodásra adott okot Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár utolsó 2023-as Facebook-posztja, amelyben közös képet tett közzé Milák Kristóffal. Az ehhez mellékelt szövegből arra lehetett következtetni, hogy az úszó visszatérhet, ezért megkerestük a Honvédelmi Minisztérium alá besorolt sportért felelős államtitkárságot, ahonnan kitérő választ kaptunk. Mindezek ellenére továbbra is élt a remény, hiszen olyan hírek érkeztek az olimpiai bajnokról, hogy rövid időn belül elkezdheti a vizes edzéseket, erőnléti edzője pedig azt mondta, hogy nincsen már súlyfeleslege sem. Volt edzője pedig úgy vélte, még ha januárban megkezdi a kemény edzésmunkát, még lehet esélye jó eredményt elérni Párizsban.

Mint arról a hvg.hu is írt korábban, a dohai világbajnokságra készülő úszócsapat, vele Zala György erőnléti edző is elutazott Dubajba edzőtáborozni, de Milák Kristóf nem. A Metropol szerint nem véletlen, hogy Zala az edzőtábort választotta az olimpiai bajnok felkészítése helyett: „több oldalról is megerősített hírek szerint Milák csak akkor találkozik az edzővel, amikor ő akar, mondhatni, akkor tréningezik, ha kedve szottyan”.
Szerinte az olimpiai aranyérmes úszónak kell döntenie arról, hogy akar-e indulni a párizsi olimpián, de mivel „nagy bajnok”, a MOB mögötte áll.Írta a HVG

A Élet+Stílus: A MOB-elnök sem tudja, mi lesz Milák Kristóffal bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.