Élet+Stílus: Hosszú Katinka: Kvázi kegynek kell éreznem, hogy támogatják a felkészülésemet

kvázi kegynek kell éreznem, hogy támogatják a felkészülésemet, az edzőtáboraimat, holott például Ausztráliában külön erre a feladatra szakosodott stáb segíti a sportoló szülés utáni visszatérését egy speciális protokoll szerint. Ehhez képest mi Mátéval alkotunk egy stábot, ketten próbáljuk összerakni a mit és a hogyant, és természetesen egyikünk sem támaszt irreális elvárást a szövetség felé”.
Milák Kristófról is kérdezték az úszót, aki mellett korábban nyilvánosan kiállt. Most azt mondta, hogy ezt „elsősorban sporttársi tiszteletből tette”, mert sejtette, hogy más nem áll majd mellé.
Azzal, hogy hogyan áll Magyarország és a hazai úszószövetség a visszatéréséhez, az úszó nem feltétlenül elégedett. Úgy fogalmazott:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Úszószövetség tavaly azt állította, hogy Hosszú bébiszittert és luxusszállodát igényelt a dubaji edzőtáborához, de az úszó tagadta ezt. A mostani interjúban azt állította, hogy az edzőtáborokba a saját költségén utaztatja a lánya mellett a nagymamákat is, akik segítenek gondoskodni kicsiről. Azt is hozzátette, hogy úszóként nem kap fizetést a szövetségtől, arról pedig még nincs döntés, hogy a férje edzőként kap-e majd.

– vélekedett az úszó. Ehhez azt is hozzátette, hogy szerinte Milák karrierjét személyesen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár tartja kézben mentorként.
A háromszoros olimpiai bajnok úszónak és férjének, Gelencsér Máténak a kislánya fél éve született meg, a friss anyuka pedig két hónappal később már vissza is tért a medencébe, és célba vette a párizsi olimpiát. Az edzéstervét magának írja, a medence mellett a férje áll, ő nyomja a stopperórát és ő felügyeli a szárazföldi tréningjeit is.

Egyébként ha a szakszerű teljesítménypszichológiát vesszük figyelembe, a legfontosabb egy élsportolónak, hogy ne érezze azt, hogy muszáj folyamatosan csúcseredményeket szállítania. Amint külső hatás által kényszerré válik a teljesítmény, úgy romolhat is. Sajnos a szakmai vezetés a kommunikációjával pont az ellenkezőjét érte el, mint ami a célja lehetett”

Korábban mi is megírtuk, hogy a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és 15-szörös Európa-bajnok Hosszú Katinka az idei párizsi olimpián (ami a hatodik olimpiája lenne) el szeretne indulni. Novemberben arról beszélt, hogy márciustól júniusig lesz több lehetősége is a kvalifikációra, és azt is említette, hogy 200 és 400 méter vegyesen szeretne majd indulni.

„Kamíliával harminc kilót híztam – az utolsó hetekben úgy néztem ki, mint egy Michelin-baba –, de, amint világra jött, ennek több mint a fele eltűnt” – mondta Hosszú Katinka a 24.hu-nak adott interjúban.Írta a HVG

A Élet+Stílus: Hosszú Katinka: Kvázi kegynek kell éreznem, hogy támogatják a felkészülésemet bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.