Fehérvárról igazolt válogatott védőt az Újpest

Bese Barnabás az előző szezonban alapembere volt a Fehérvár FC-nek, de korábban 23-szor játszott a magyar válogatottban is.

A Mol-korszak második igazolását is bejelentette az Újpest FC, a klub a Fehérvártól szerezte meg a 23-szoros magyar válogatott védőt, Bese Barnabást, ezt a csapat honlapján jelentették be.

Bese az MTK utánpótlásából került ki, játszott a francia Le Havre és a belga Leuven csapatában is, 2022-ben tért vissza Magyarországra. A Fehérvárnak alapembere volt a 2023-2024-es szezonban, 30 bajnokin lépett pályára az ötödik helyen végző együttesben.

A válogatottban 2016 és 2020 között kapott lehetőséget, tagja volt a 2016-os Eb-keretnek is, egy félidőt játszott a Portugália elleni emlékezetes, 3-3-as döntetlennel záruló meccsen.

A 30 éves Besétől a klub stabilitást vár, és azt, hogy rutinját megossza a fiatalabb játékosokkal. “Egyből éreztem a vezetők bizalmát, és remélem, hogy ezt a pályán mielőbb meg tudom hálálni. Hiszek abban a projektben, amit felvázoltak Újpesten, szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani, hiszen megtiszteltetés ennek a klubnak a mezében futballozni” – nyilatkozta az új igazolás.

Az Újpest korábban bejelentette a Mezőkövesd kapusának, Riccardo Piscitellinek a leigazolását, két korábbi játékos pedig stábtagként tért vissza a IV. kerületbe. Egyelőre főleg a távozókról szóltak a Molhoz kerülő Újpest kapcsán a hírek, az edző Mészöly Géza mellett elköszöntek számos játékostól is. Vannak azonban olyanok is, akikre az új vezetés is számít, hétfőn Simon Krisztián és Matija Ljujic szerződéshosszabbítását is bejelentette a klub.

Borítókép: Újpest FC

Írta a HVG

A Fehérvárról igazolt válogatott védőt az Újpest bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.