Futsal: újra kikapott, de szépen búcsúzott a nemzetközi porondtól a magyar bajnok

A nyitányon a szombathelyiek kétgóllal vezettek is a belgák ellen, végül a nagyobb rutin győzött és nyert az Anderlecht 5-2-re. Pénteken a csoport és talán Európa egyik legerősebb keretével rendelkező Sporting ellen csak a tisztes helytállásra futotta a vasi klub erejéből. Vasárnap már csak két nyitott kérdés volt: ki lesz a csoportelső illetve kié lesz a harmadik hely.

Először a korábbi két játéknap vesztesei csaptak össze Portguáliában. A Loznica és a Haladás ezen a délutánon már felszabadultan játszhatott a némileg tét nélküli derbin. Ennek is köszönhetően látványos megoldásokkal örvendeztették meg a főszereplők a nézőket, szurkolókat. Mindkét együttes nagyon igyekezett, hogy a nemzetközi porondtól szépen búcsúzzon.

Rosic révén szerezték meg a vezetést a szerbek, de a szombathelyiek nem adták fel és több veszélyes helyzetet dolgoztak ki. Hiába a nagy rohamozás és lőtt többet kapura a vasi együttes újabb gólokat a Loznica támadói jegyeztek. Nem adta fel a Haladás és újult erővel támadtak. Dróth és Luiggi Longo révén a szépítésre is futotta a magyarok erejéből.

Az egyenlítés illetve a fordítás csak azért maradt el, mert a szerb kapus jó formában védett, így egyetlen góllal bizonyult jobbnak a Loznica, amely sikerével a csoport harmadik helyét is megszerezte. A Haladás bár mindhárom mérkőzését elvesztette, kiválóan helyt állt és bizonyította, hogy joggal képviselte hazánkat Európa legjobb 16 együttese között.

Haladás VSE – Loznica-Grad 2018 (SRB) 2-3 (1-3)

Haladás: Alasztics M. – Luiggi Longo, Hajmási M., Arnon, Vas Á.
Csere: Gyimesi M., Homlok L. – Kovács M., Szalmás Z., Knizs O., Dróth Z., Vatamaniuc-Bartha D., Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Dróth (20′), Luiggi Longo (28′) illetve Rosic (6′, 13′), Machado (16′)

További eredmény:
Sporting CP (portugál)-Anderlecht (belga) 4-1 (2-1)

csütörtökön játszották:
Anderlecht-Haladás VSE 5-2
Sporting CP – KMF Loznica-Grad 2018 9-1

pénteken játszották:
Sporting CP-Haladás VSE 7-2
Anderlecht-KMF Loznica-Grad 2018 8-1

A csoport végeredménye: 1. Sporting CP 9 pont, 2. Anderlecht 6, 3. Loznica-Grad 3, 4. Haladás 0

Írta a Magyar Hírlap