Gólerős támadót igazolt Tévez csapata – HIVATALOS

Az elmúlt időszakban az argentin bajnokság (Liga Profesional) legjobb góllövői közé tartozó támadó elhagyta eddigi állomáshelyét és egy másik fővárosi együtteshez szerződött…

(Photo by Manuel Cortina/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Az Independiente megerősítette, hogy hároméves szerződést kötött az Argentinos Juniorstól érkező paraguayi válogatott támadóval, Gabriel Ávalosszal.

A 33 éves csatár hazájában a Libertad együttesében nevelkedett, majd szinte egész eddigi felnőtt pályafutása alatt Argentínában futballozott. Ávalos megannyi alacsonyabb osztályú együttes közt megfordult a Nueva Chicago és a Godoy Cruz alkalmazásában, a 2016-2017-es idényben pedig a patinás uruguayi Penarol futballistája volt. Ezt követően 2020-ban a Patronatóhoz került, majd az év második felében szerződött legutóbbi csapatához.

A támadó rendre megbízható teljesítményt nyújtott az Argentinos Juniors színeiben, de nem nyújtott kiemelkedőt, egészen addig amíg az idei Liga Profesionalban nem szerzett 25 meccs alatt 12 gólt, mellyel csak egyetlen találattal maradt le a gólkirályi címről. Az idei második kiírásban öt gólt szerzett és további három alkalommal volt eredményes a Copa Argentina-menetelés során. Ávalos az elmúlt három és fél év alatt összességében 122 mérkőzésen 47 találatig jutott a Bicho színeiben.

Az utóbbi időben nyújtott eredményes játékának köszönhetően 2021-ben mutatkozott be a paraguayi válogatottban, amely színeiben eddig hat meccsen egy gólt jegyzett.

Az Independiente Carlos Tévez augusztus végi kinevezése óta jelentősen feljavult, és csak egy hajszállal maradt le a rájátszásról a Copa de la Liga Profesional küzdelmei során.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Gólerős támadót igazolt Tévez csapata – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.