Három szurkolóra is börtön vár, akik rasszista módon gyalázták a Real Madrid játékosát

A börtönbüntetés mellett egyenként két évre kitiltották őket a spanyol meccsekről, a Valencia találkozóiról pedig örökre.

Nyolc hónapra börtönbe kell vonulnia annak a három Valencia-szurkolónak, akik rasszista bekiabálásokkal inzultálták a Real Madrid sztárját, az aranylabda talán legnagyobb várományosát, Vinícius Jr.-t egy tavaly májusi mérkőzésen. Közülük egyet a brazil támadó segítségével, kettőt a Valencia belsőkamerás felvételei alapján azonosítottak.

A Sky News arról is ír, hogy a börtönbüntetés mellett egyenként két évre kitiltották őket minden olyan meccsről, amit a spanyol labdarúgó-szövetség szervez, a Valencia mérkőzéseire pedig soha többé nem mehetnek be.

„Ez az ítélet nagyszerű hír a spanyolországi rasszizmus elleni küzdelem szempontjából, mivel némileg orvosolja a Vinícius Jr. által elszenvedett szégyenletes sérelmeket, és egyértelmű üzenetet küld azoknak, akik azért mennek a futballstadionba, hogy gyalázkodjanak” – fogalmazott Javier Tebas, a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság, a La Liga elnöke.

Vinícius Jr. nemrég sírva beszélt az őt ért rasszista támadásokról egy sajtótájékoztatón, megjegyezve, hogy a focitól is egyre inkább elveszik a kedvét azok, akik a lelátókról rasszista beszólásokkal támadják.

Írta a HVG

A Három szurkolóra is börtön vár, akik rasszista módon gyalázták a Real Madrid játékosát bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.