Hatodik hely a klubvilágbajnokságon

A Juhász Anna, Kocsis Evelin, Pigniczki Fanni összeállítású MTK-Budapest csapata az előkelő hatodik helyet szerezte meg az Aeon-kupán, amelyet a ritmikus gimnasztikázók klubvilágbajnokságának is szokás nevezni.

A hagyományosan az rg-sek nemzetközi évadzáró versenyének számító megmérettetést a japán Takaszaki városában rendezték. A tornán már a döntőbe kerülés is nagy bravúrnak számított volna, hiszen a legjobb nyolc együttes közé négy klub automatikusan kvalifikálta magát, előző évi eredményei alapján, továbbá a házigazdák egy szabadkártyát kaptak. A fennmaradó három helyre tizenhat egyesület pályázott.

A fővárosiak azonban minden előzetes várakozást felülmúlva az elődöntőben harmadikként végeztek, így bekerültek a fináléba, ahol Kocsis Evelin 69.650, Juhász Anna 69.850, Pigniczki Fanni 74.650 pontot szerzett, amely összesítésben a hatodik helyre volt elegendő.
Az aranyérmet az orosz világbajnok Averina ikrekkel felálló Gazprom csapata nyerte meg.

Pigniczki Fanni: Pigniczki Fanni: Nagyon boldogok voltunk az eredmény miatt. A cél az volt, hogy bejussunk a fináléba, hiszen Magyarországnak, illetve magyar csapatnak eddig ezen a versenyen nem sikerült, bár többször is nagyon közel voltunk hozzá. Emiatt különösen nagy örömmel tölt el bennünket és személy szerint engem is, hogy végre sikerült magunkat kvalifikálni a döntőbe. A fináléban voltak nagyon jó és kevésbé erős gyakorlataink. Az, hogy a legjobbak között a hatodik helyen tudtunk végezni, senki nem gondolta volna a verseny előtt.

The post Hatodik hely a klubvilágbajnokságon appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .