Hosszabbított 20 éves védőtehetségével a Chelsea – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy meghosszabbította Alfie Gilchrist szerződését.

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

A Chelsea megerősítette, hogy új, kétéves szerződést kötött védőjével, Alfie Gilchristtel. A 20 éves játékos hosszú távra kötelezte el magát a londoniaknál, mivel így konktraktusa várhatóan 2026-ig szól, további egy év opcióval.

A Chelsea azt tervezi, hogy a következő szezonban kölcsönadja őt egy Championship-klubnak, hogy tudjon fejlődni, ráadásul három-négy csapat már jelezte is az érdeklődését. Mind a klub, mind Gilchrist úgy érzi, hogy a hasznára válna, ha rendszeres játéklehetőséghez jutna.

“Aláírni egy ilyen szerződést a Chelsea-nél hatalmas eredmény számomra és a családom számára. Nem volt kérdéses számomra, és minden egyes alkalommal, amikor aláírtam itt egy szerződést, egyre jobban és jobban éreztem magam. De most tovább akarok küzdeni és folyamatosan fejlődni.”

Gilchrist, aki decemberben debütált Mauricio Pochettino vezetőedző irányítása alatt, 12 elsőcsapatos szereplést gyűjtött össze eddig, köztük a legutóbbi, Burnley elleni csereként való pályáralépést. Bár eddig a középpályán tevékenykedett, Gilchrist jobbhátvédként és középhátvédként is bevethető.

A játékos 2014-ben csatlakozott a Chelsea ifjúsági csapatához, és 2020-ban írta alá első profi szerződését. Gilchrist az akadémia csapatának csapatkapitányaként az FA Youth Cup elődöntőjébe jutott, és a 2021/22-es szezonban megnyerte a 18 év alattiak Premier League Kupáját.

Gilchrist korábban 2023 szeptemberében írt alá egy kétéves szerződést a Chelsea-vel.

fociclub

A Hosszabbított 20 éves védőtehetségével a Chelsea – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.