Játékossors: visszavonult a Barca és az Arsenal korábbi kiválósága! – képpel

A pályafutása legszebb éveit az FC Barcelona és az Arsenal együtteseinél töltő kameruni kiválóság, Alexandre Song bejelentette visszavonulását a profi futballtól.

A korábbi 49-szeres kameruni válogatott védekező középpályás 36 esztendősen döntött úgy, hogy felhagy a futballal. Song 2016-os barcelonai távozása óta nem egyre nehezebb időszakokat élt át karrierjében: futballozott két-két évet Oroszországban a Rubin Kazany együttesénél, majd Svájcban az FC Sionnál, miközben több hónapot is klub nélkül volt. Legutóbbi csapata a kelet-afrikai Dzsibuti azonos nevű fővárosában székelő As Arta/Solar 7 nevű klub volt (a Transfermarkt adatai alapján 2020 november 7-től – a szerk.).

Alex Song európai karrierje a francia FC Bastia együttesénél kezdődött, majd következett az Arsenal és az FC Barcelona. A londoni és a barcelonai időszak alatt egyaránt szerepelt kölcsönben: előbbinél a Charlton, míg utóbbinál a West Ham United együtteseinél.Song legnagyobb sikereit a Barcával érte el, amellyel egyszeres spanyol bajnoknak, illetve egyszeres spanyol Király-kupa győztesnek vallhatja magát.

(Borítókép: Photo by Miguel Ruiz/FC Barcelona via Getty Images)

fociclub

A Játékossors: visszavonult a Barca és az Arsenal korábbi kiválósága! – képpel bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.