Jégkorong Erste Liga: Csak a DVTK győzött otthon

MH/MTI
2024. január 31. szerda. 0:09

A fordulást követően az 58. másodpercben Miro-Pekka Saarelainen éles szögből mattolta Janis Vorist, a hazaiak kapusa alaposan elnézte a lövést. Bő öt perc múlva jött a válasz: egy távoli lövés kiperdült Rajna lepkéskesztyűjéből, és a berobbanó Vlagyiszlav Kulesov a védő szorításában sem hibázott. Felpörgött az UTE is, előbb Voris vetődve védett, ám Kovács Alex oldalról érkező emelésével nem tudott mit kezdeni. A játékrész utolsó cseréjében tűzijátékot rendezett a vendég kapu előtt a miskolci alakulat, kétszer a kapuvason csattant a korong, majd kilenc másodperccel a szünet előtt Szirányi Bence távoli lövésébe Roman Berdnyikov tette bele az ütőjét, Rajnának így esélye sem volt a hárításra.

A záró felvonás elején ismét Kulesov villant, első lövése még célt tévesztett, de ahogy visszakapta a lecsorgót, már betalált Rajna lábvédői között. Később, az 55. percben Lövei emberelőnyben maradt üresen középen, nem volt nehéz dolga. A hajrában lehozta kapusát a kockáztató fővárosi csapat, de újabb gólt kapott. A 6-2-es végeredményt beállító Gianluca Esteves egy góllal és három gólpasszal, azaz négy ponttal zárta az estét.

Az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban a sereghajtó FEHA19-nek esélye sem volt a listavezető FTC-Telekommal szemben, az 53. percben sikerült a szépítő találatot beütni, a vége 4-1-lett a fővárosiaknak.

A káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban a Magyar Kupa-második Budapest JAHC a második harmadban nagyon halovány volt, ekkor a DEAC háromszor is betalált. A hajrában ugyan sikerült faragni a hátrányból, de nem volt esély a pontszerzésre.

Eredmények:
DVTK Jegesmedvék-UTE 6-2 (1-0, 2-2, 3-0)
FEHA19 – FTC-Telekom 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)
Budapest JAHC – DEAC 2-4 (1-1, 0-3, 1-0)

Az Erste Liga élmezőnye: 1. FTC-Telekom 69, 2. BJA 61, 3. Corona Brasov 61…5. UTE 55, 10. FEHA 19 26 pont.

Írta a Magyar Hírlap