Jövő nyáron visszatérhet nevelőcsapatához az argentinok világbajnoka – sajtóhír

A helyi sajtó már jó ideje rebesgeti a hosszú évek óta Európában profiskodó labdarúgó várva várt hazatérését…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Rosário Central sportigazgatója, Federico Lussenhoff a minap megerősítette, hogy a klub már arra készül, hogy az egykori saját nevelésű játékosa, Ángel Di María jövő júliusban visszatérjen a csapathoz:

“Már egyeztettünk vele, 2024. júniusában lejár a mostani szerződése a Benficával. Arra készítjük fel a klubot, hogy az érkezéséhez a megfelelő feltételeket tudjuk garantálni számára minden szempontból.”

A 35 éves világbajnok szélső a nyáron egy év után hagyta el a Juventust, miután a szezon első felében sorozatos sérülései miatt kevés lehetőséghez jutott, később viszont fontos találatokkal vétette észre magát, 39 tétmérkőzésen nyolc gólt szerzett. Di María a jövedelmezőbb megkeresések helyett első európai klubja, a Benfica ajánlatát fogadta el, amely színeiben nagyszerűen kezdte az idényt, minden sorozatot figyelembe véve az első kilenc meccsén hat gólt szerzett, jelenleg azonban sérüléssel bajlódik.

Di María korábbi európai kalandozásai során ezt megelőzően a Benfica (2007-2010), a Real Madrid (2010-2014), a Manchester United (2014-2015) és a Paris Saint-Germain (2015-2022) csapatait erősítette. A lisszaboniakkal a nyáron csak egyéves szerződést kötött, hogy 2024 nyarán újból át tudja gondolni a lehetőségeit, és vélhetően fontolóra fogja venni a hazatérést is.

Di María az évek során a válogatott finálék koronázatlan specialistája lett, hiszen a 2008-as olimpiai döntőben, a 2021-es Copa América-fináléban és a tavalyi vb-döntőben egyaránt eredményes tudott lenni.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub